Uit de verhalen van scheidende mannen en vrouwen blijkt steeds weer dat echtparen hun uiterste best doen hun huwelijk in stand te houden. Als men uiteindelijk besluit dat scheiden de enige oplossing is, is dat een pijnlijk proces. Als er kinderen in het spel zijn kan de situatie nog gecompliceerder worden. Partijen gaan als partners uit elkaar, met alle emoties van dien, maar moeten of willen als ouders samen verder in het belang van hun kinderen.

Het belang van de kinderen staat hoog in het vaandel bij Kieft Mediation.

Om het maken van goede afspraken hierover mogelijk te maken in de emotionele en pijnlijke periode van een scheiding wordt vaak, en met succes, mediation -ook wel scheidingsbemiddeling genoemd- ingezet. Daarnaast is er ook de zakelijke kant van de scheiding die geregeld moet worden en waarover afspraken moeten worden gemaakt. Kieft Mediation kan u hierover tijdens het mediationtraject informeren en werkt nauw samen met juristen en fiscalisten die u kunnen adviseren en die uw afspraken kunnen checken. De afspraken die u maakt, worden vastgelegd in een convenant dat aan de rechtbank wordt toegezonden.

Prof Hoefnagels, hoogleraar familierecht en een van de grondleggers van scheidingsbemiddeling in Nederland stelt dat achter elke hapering in de zakelijke afhandeling van de scheiding een emotioneel conflict zit . Wanneer de psychologische kant van de scheiding goed wordt afgehandeld is de zakelijke kant over het algemeen geen probleem. Worden de psychologische en emotionele aspecten genegeerd dan worden emoties aangegrepen om procedures te voeren en juridiseert de scheiding in hoog tempo met alle traumatische gevolgen van dien.

Een vergelijk tussen scheidingsbemiddeling of advocatenprocedure. *

* ‘Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden’ van G.P. Hoefnagels, Veen, Amsterdam 2006