Hoofdstuk over Peermediation (ook leerlingbemiddeling genoemd) in het boek ‘Bruggenbouwers, het verbindende werk van mediators in een verdeelde samenleving’, Sdu uitgevers (ISBN: 9012404746)

 

 

 

 

 

 

 

 

Herstelcirkels

 

 

Artikel in tijdschrift ‘Groepen’ van de Vereniging voor groepsdynamica en groepspsychotherapie, 2018, nummer 2. Samen met Charlotte Keyzer en Carla Houben van Stichting Herstelcirkels.

Lezen…

 

 

 

'Restorative Circles, ruimte voor conflicten'

Artikel in Tijdschrift Conflicthantering, Nummer 3, 2014, SDU uitgevers.

In 2011 maakt ik voor het eerst kennis met Restorative Circles. Het was in Amsterdam, tijdens een tweedaagse door Dominic Barter, de grondlegger ervan. Ik herinner me nog de opwinding die zich van me meester maakte; dit was zó’n radicaal andere benadering van conflicten! Tijdens die tweedaagse kreeg ik een eerste glimp van een hoopvol perspectief dat me sindsdien niet meer heeft losgelaten.

Lezen…

'Wat maakt je zo boos?'

10 stappen om boosheid te transformeren naar een win-win situatie. Door Shari Klein en Neill Gibson. Vertaling Jannie Kieft. 2012 - Daimoon Bestellen: http://mens-en-communicatie.org/boeken/
10 stappen om boosheid te transformeren naar een win-win situatie.
Door Shari Klein en Neill Gibson. Vertaling Jannie Kieft.
2012 – Daimoon

Als we boos zijn gebeuren er drie dingen:we zijn van streek omdat onze behoeften niet worden vervuld, we geven iemand of iets de schuld omdat we niet krijgen wat we nodig hebben, we staan op het punt om dingen te zeggen of te doen op een manier waar we later spijt van zullen hebben en die er vrijwel zeker voor zal zorgen dat we niet krijgen wat we nodig hebben. Met behulp van de ideeën van Geweldloze Communicatie lees je hoe je dit patroon kunt wijzigen en hoe je in contact kunt komen met het doel van je boosheid.

Bestellen