IMG_0463Training Herstelcirkels
13 – 20 juli 2018
in Kissos ( Pilion, Griekenland)

Embracing conflict in communities

Heb je behoefte aan diepgang in je vakantie en wil je ook lekker aan het strand liggen? Dat kan in Kalikalos in Griekenland! Deze zomer kun je daar een training Herstelcirkelsvolgen in de paradijselijke omgeving van de Pilion (in de mythologie de berg van de Centauren).

De Herstelcirkel is een manier om effectief met conflicten om te gaan en heeft als doel om de verbinding te herstellen, zodat ieder deel kan blijven uitmaken van de gemeenschap. In een Herstelcirkel krijgen alle aanwezigen de gelegenheid te praten over: wat er gebeurde, wat het effect daarvan is, wat er nodig is om dit voortaan te voorkomen en wat er nodig is om samen verder te kunnen.

Dit proces vindt plaats volgens een vaste structuur waarbij steeds 1 persoon aan het woord is. Een facilitator (begeleider) begeleidt dit proces en helpt de aanwezigen de intentie en betekenis van het voorval en de gevolgen daarvan duidelijk te krijgen. Iedereen in de kring spreekt net zo lang, tot hij of zij zich werkelijk gehoord voelt en weet dat de anderen hem hebben begrepen. Hierdoor ontstaat ruimte voor het nemen van verantwoordelijkheid en het bijdragen aan herstel. Het doel is – ondanks de verschillen – elkaar als mens te blijven zien en met elkaar te kunnen leven of werken.

Een dag in Kalikalos:
We werken ’s ochtends van ontbijt tot lunch. ‘S Middags is er vrije tijd; om naar het strand te gaan, te rusten of te genieten van de ‘Magic mountain’, kortom om heerlijk vakantie te vieren.

IMG_3990En dat voor maar €525,-! Daarvoor heb je zon, (eenvoudig) verblijf, heerlijk eten, een intensieve training, 20 MfN-PE-punten!, kristalheldere zee, prachtige stranden, betoverende natuur. Tijdens je verblijf ben je deel van de gemeenschap en draag je je steentje bij.

Meer weten? Bel of mail me gerust. Je vindt ook meer informatie op: http://www.kalikalos.com/community/k/restorative-circles-workshop/

jk@kieftmediation.nl | 06-28072506

www.herstelcirkels.nl | www.restorativecircles.org

[1] Herstelcirkels is gebaseerd op Restorative Circles en is ontwikkeld in de sloppenwijken van Rio de Janeiro door Dominic Barter.