Ik vind het belangrijk om in een netwerk te opereren. Om in de samenwerking met anderen elkaar te inspireren en scherp te houden. Om een breed aanbod te kunnen realiseren. Om continuïteit te kunnen waarborgen voor mijn klanten. Om te reflecteren op mijn eigen functioneren. Om ervaringen te delen en ervaringen op te doen. Om elkaar daardoor naar een hoger niveau te tillen.

Die samenwerking en inspiratie vind ik bij Bossche Mediators (website in de maak) , een samenwerkingsverband van mediators, trainers, coaches, organisatiekundigen, in Den Bosch.

Als bestuurslid van het Centrum Onderwijs Mediation en Peer Reviewer voor het MfN probeer ik mijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepsgroep van mediators.

Ik begeleid en neem deel aan oefengroepen Herstelcirkels (‘Restorative Circles’) en aan intervisiegroepen met collega mediators.

Ik ben tien jaar buurtbemiddelaar geweest in Den Bosch. Toen in 2017 de stichting ‘Herstelwerk Den Bosch’ steeds meer tijd in beslag nam,  heb ik besloten te stoppen met buurtbemiddeling. Ik draag het nog altijd een warm hart toe.

Deskundigheid

Ik ben MfN registermediator en lid van de Nederlandse Mediators Vereniging. Het lidmaatschap van deze organisaties is voor mij belangrijk omdat ik me wil blijven ontwikkelen in het vak. Permanente educatie, uitwisseling met collega’s, kwaliteitsborging (door o.a. Peer Review, het mediationreglement en klacht- en tuchtrecht) ondersteunen dit.